1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Lekkere dips voor borrel of bij je volgende feestje eenvoudig te maken

Lekkere dips voor borrel of bij je volgende feestje eenvoudig te maken

Door: pwiggers

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 4 personen


Lekkere dip van roomkaas met chilisaus
100 gram roomkaas
4 eetlepels pittig zoete chilisaus (Chinese)

Pesto van gedroogde tomaten
40 gram gedroogde tomaten op olie
Basilicumblaadjes van plm. 4 stengels
Plm. 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook geperst
10 gram pijnboompitten
Plm. 2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
Zout, vers gemalen peper

Blauwe kaas-dip met walnoten en honing
100 gram roomkaas (light)
1 eetlepel melk
2 theelepels citroensap
Vers gemalen zwarte peper
Paar druppels citroensap
Plm. 30 gram of meer naar smaak pittige blauwe kaas (Roquefort of Danish blue)
Plm. 15 gram gehakte walnoten
1 eetlepel vloeibare honing


Verder heb je nodig


Schaaltjes voor het maken van de dips
keukenmachine of bakje van je staafmixer
vork
bakjes voor de dips

Lekkere dips voor borrel of bij je volgende feestje eenvoudig te maken

Foto Keukensloofje 47

Foto Keukensloofje 47
3 verschillende dips waar we lekker van hebben gesmuld
3 verschillende dips waar we lekker van hebben gesmuld
Lekkere dips voor borrel of bij je volgende feestje eenvoudig te maken

Foto Keukensloofje 47

Foto Keukensloofje 47

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt.
Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit.
Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Lekkere dip van roomkaas met chilisaus
Roer dee roomkaas samen met de chilisaus tot een gladde massa.
Proef of je er nog wat chilisaus aan toe wilt voegen.

Pesto van gedroogde tomaten
Doe de gedroogde tomaten, basilicum, kaas, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine of het bakje van je staafmixer.
Mix de pesto tot een beetje grove pesto (mag natuurlijk ook fijner).
Vind je de pesto nog te dik, voeg er dan nog wat tomatenolie aan toe.
Proef en maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

Blauwe kaas-dip met walnoten en honing
Roomkaas en blauwe kaas gladroeren met de melk.
Op smaak maken met wat peper en citroensap.
Gehakte walnoten en honing erdoor mengen (hou wat achter voor het garneren).
Proef en voeg er eventueel nog zout en peper aan toe.



Tags, , ,

Serveertip

Lekker met Italiaans stokjes, TUC, toastjes, paprikareepjes, komkommer, have tomaatjes, etc.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top