1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zomers stamppotje sperziebonen met een Italiaans tintje

Zomers stamppotje sperziebonen met een Italiaans tintje

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 2 personen


350 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken gesneden
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten
3 lente-uitjes , schoongemaakt in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook , gepeld en gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes gesneden
Plm. 150 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout, nootmuskaat
1 dl warme melk
2 eetlepels kruidenroomkaas


Verder heb je nodig


2 pannen (aardappelen en bonen)
koekenpan
vergiet
pureestamper

Zomers stamppotje sperziebonen met een Italiaans tintje
Zomers stamppotje sperziebonen met een Italiaans tintje

Ik had nog nooit een stamppotje met sperziebonen gemaakt en het leek me wel wat.
Diverse combinaties kwamen bij me op, maar ik koos uiteindelijk voor de Italiaanse versie.
Lekker met pesto, gedroogde tomaten en gerookte kipfilet (omdat het snel moest gaan).
Je kunt natuurlijk ook gewone kipstukjes, lekker gebakken, door de stamppot mengen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de warme melk.
Maak er samen met de kruidenroomkaas een luchtige puree van.

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Verhit de tomatenolie in een Koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes en de gesnipperde knoflook plm. 5 minutenop een lage warmtebron.
Voeg de tijm, gedroogde tomaten en de gerookte kipfilet hieraan toe en verwarm dit een paar minuten mee.
Roer de pesto, de goed uitgelekte sperziebonen en het lente-ui-tomatenmengsel door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.


Tags, , , , , , ,

Serveertip

Ook lekker met spek- of hamreepjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top