1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Snelle zomerpasta met doperwten en citroen

Snelle zomerpasta met doperwten en citroen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 4 personen


450 gram fusilli (of penne of rigatoni)
Handje pijnboompitten
2 tenen knoflook, gepeld en geplet
Handje verse peterselie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
375 gram doperwten uit de diepvries (of gebruik 225 gram diepvries + 150 gram verse)
400 gram ricotta
1 citroen, de geraspte schil + 2 à 3 eetlepels van het sap
60 ml olijfolie + extra
Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
Gedroogde chilipeper (naar smaak)
Zout & peper


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes

Snelle zomerpasta met doperwten en citroen
Snelle zomerpasta met doperwten en citroen

 Deze snelle zomerpasta staat binnen een mum van tijd op tafel, want de saus maak je in de keukenmachine. Verder is het een kwestie van pasta koken en pijnboompitten roosteren. Eitje dus!      
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik je doperwten uit de diepvries? Leg ze dan kort in een bakje met warm water om ze te laten ontdooien. Giet ze daarna af.

Breng een ruime pan met water aan de kook en zorg dat er flink wat zout in zit.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.


Kook de fusilli in ongeveer 8 tot 10 minuten al dente (check de aanwijzingen op de verpakking, liever iets teveel bite dan te zacht). Vang wat van het kookvocht op tijdens het afgieten, roer wat olijfolie door de pasta en zet zolang opzij.

Doe de geplette knoflooktenen, de peterselie, oregano en de tijm in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe er 225 gram van de doperwten bij, samen met de ricotta, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie en zout en peper. Pulseer kort, tot je een saus hebt maar nog wel stukjes doperwt ziet zitten. Dat geeft een lekkere bite aan de pasta. Proef en breng op smaak.

Meng het ricottamengsel door de pasta, samen met de rest van de doperwten. Voeg indien nodig een beetje van het achtergehouden kookwater toe, om de pasta lekker smeuïg te maken.

Schep de pasta op de borden en bestrooi met de pijnboompitten, gedroogde chili, Parmezaanse kaas en eventueel nog wat zout. Druppel er tot slot nog wat extra olijfolie overheen.

Tags, ,

Bron

Culy.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top