1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Pittige sperzieboontjes

Pittige sperzieboontjes

Door: Sabine_Gaastra

Pittige sperzieboontjes
Pittige sperzieboontjes
Pittige sperzieboontjes
Pittige sperzieboontjes
  • Wereld, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Wat is de lekkerste bereiding voor sperzieboontjes? Ik ben dol op pittige sperzieboontjes. Eet ze naast een stukje vlees en aardappelen, bij een Indische rijsttafel of gebruik ze als basis van een wokgerecht met kip en rijst. 

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 g sperziebonen, gewassen en schoongemaakt
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
2 el sambal badjak
Versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes


Bereidingswijze

1. Doe de sperziebonen in een pan met ruim water en zout. Breng deze voor 4 minuten aan de kook. Giet ze dan af.
2. Bak de ui met de knoflook in een hapjespan in de zonnebloemolie. Doe hier de tomaat en sambal badjak bij. Bak ongeveer 4 minuten.
3. Doe de boontjes bij het mengsel in de hapjespan, bak ongeveer 3 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer direct.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top