Romige paddenstoelensoep
- Wereld, Soep
- 20-30 min.
Deze soep is een alleskunner. Heerlijk voor op een doordeweekse dag in een grote kom met een warm broodje ernaast, als amuse of als voorgerecht bij een chique diner. Romige paddenstoelensoep is altijd goed.
Ingrediënten 4 personen
500 g paddenstoelenmix + extra voor garnering50 g roomboter
150 ml room
1 tl tijm
versgemalen peper en zout
500 ml groentebouillon
2 lente uitjes, in ringen
Benodigdheden
soeppan, staafmixerBereidingswijze
1. Bak de paddenstoelen in een hoge pan in de roomboter met de tijm, peper en zout.
2. Voeg na ongeveer 5 minuten de room en de bouillon toe. Mix met de staafmixer tot een gladde soep.
3. Bak dan de paddenstoelen in een Koekenpan in een beetje olie.
4. Serveer de soep en garneer met de paddenstoelen en bosui.