Pastaovenschotel met champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019
  • Pastaovenschotel met champignons

    Pastaovenschotel met champignons

    Pastaovenschotel met champignons

  • Pastaovenschotel met champignons

    Pastaovenschotel met champignons

    Pastaovenschotel met champignons

Wat is er lekkerder dan een dampende ovenschotel uit de oven op een koude dag? Deze pastaovenschotel is romig door de creme fraiche en vol van smaak dankzij de witte wijn en Italiaanse kruiden. Haal de pastaqueen in jezelf naar boven met dit makkelijke recept. Tip: maak deze ovenschotel voordat vrienden en familie op bezoek komen en schuif hem in de oven als ze net aankomen. Je huis zal fantastisch ruiken en ze zullen alvast trek krijgen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g spaghetti
500 g champignons
300 g kipdijfiletreepjes
50 ml creme fraiche
100 ml witte droge wijn
15 g gemengde verse Italiaanse kruiden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
75 g geraspte Parmezaanse kaas
75 g geraspte mozzarella
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met de kip en knoflook op hoog vuur in een pan. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de Italiaanse kruiden fijn. Bewaar een beetje voor de garnering. Doe wanneer de kip goudbruin is de Italiaanse kruiden, de crème fraiche en de witte wijn erbij.
5. Roer als laatst de Parmezaanse kaas door de saus, proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Roer de spaghetti door de saus. Doe het mengsel in een grote ovenschaal. Garneer met de mozzarella en Italiaanse kruiden. Bak in 20 minuten goudbruin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten