1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Bitterballen met champignons, tijm en mozzarella

Bitterballen met champignons, tijm en mozzarella

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g champignons
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
roomboter
5 g verse tijmblaadjes

Voor de roux:
60 g roomboter
60 g bloem
500 ml sterke groetenbouillon of paddenstoelenbouillon
versgemalen zout en peper
10 g peterselie, fijn gesneden
75 g geraspte mozzarella
2 eidooiers

2 eiwitten
150 g bloem
150 g paneermeel
Frituurolie


Verder heb je nodig


Koekenpan, snijplank en mes

Bitterballen met champignons, tijm en mozzarella
Bitterballen met champignons, tijm en mozzarella

Ben jij ook zo dol op bitterballen? Deze bitterballen maak je met champignons, tijm en mozzarella. Een heerlijke smaaksensatie voor in de herfst. Zelf bitterballen is een echte aanrader. En het is niet moeilijk! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de champignons in kleine stukjes. Bak ze met de ui, de tijm en knoflook in roomboter goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
2. Smelt de 60 gram roomboter in een pan. Doe de bloem erbij en roer door. Laat de bloem ongeveer 3 minuten garen. Doe de bouillon erbij en roer door totdat er een mooie gladde ragout ontstaat.
3. Doe dan de champignons en de peterselie bij de ragout en breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de pan van het vuur. Laat de saus een beetje afkoelen voordat je de dooiers erdoorheen roert. Roer als laatst de mozzarella door de ragout. Doe de ragout in een bak en zet afgedekt in de koelkast.
5. Laat minstens 4 uur opstijven.
6. Verwarm het frituurvet in een dikke pan of frituurpan op 175 graden.
7. Rol lange ronde staven van de opgesteven ragout en snijd ze in stukken van 5 cm dik om ballen van te maken.
8. Zet drie kommen klaar met de de eiwitten, bloem en paneermeel.
9. Haal de bitterballen eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door de paneermeel. Doe dit 2 keer per bal.
10. Frituur de ballen in ongeveer 5 minuten goudbruin.
11. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top