1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gemarineerde Lam kebabs van de BBQ

Gemarineerde Lam kebabs van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg mager lamsvlees, in dobbelstenen van 4cm gesneden

Sinaasappel Marinade :
2.5 dl olijfolie of plantaardige olie
1.2 dl rode wijnazijn
2 el citroensap
1 handvol sinaasappelschil, geraspt
1 lentuitje met groen, fijngehakt
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagel


Verder heb je nodig


BBQ of grill pan
metalen sate stokjes

Gemarineerde Lam kebabs van de BBQ
Gemarineerde Lam kebabs van de BBQ

Lekkere lamsbrochetten die pittig van smaak zijn omdat het vlees minstens 4 uur heeft gemarineerd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Bereid de sinaasappel-marinade door alle ingrediƫnten hiervan goed te mengen.
-Giet deze over het lamsvlees in een lage glazen ovenschaal of plastiek zak.
-Laat 4 tot 6 uur in de koelkast staan of een nacht.

-Giet de marinade af en houd apart.

-Steek het lamsvlees op spiezen (metalen).
- Leg de kebabs op het grillrooster en grill ze afhankelijk van hoe gaar u ze wilt hebben. +/- 20 Ć  25 minuten voor medium.
-Bestrijk de kebabs tijdens het grillen met de rest van de marinade, keer ze halverwege de griltijd eens om.

Bron

Kookbijbel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top