1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Blini's met Kwartelspiegelei

Blini's met Kwartelspiegelei

Door: kooktheater

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor de blini's:
60 g boter
125 g bloem
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
3/4 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel gedroogde gist
2 eieren
21/2 dl volle melk

voor de vulling:
1/2 courgette
1 eetlepel olijfolie
1/2 teentje knoflook
1 bakje tuinkers
4 eetlepels boter
12 kwarteleitjes
zout, peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, rasp, schaar


Een recept van het Kooktheater
Vier personen. Amuse. Bereiding ca. 30 minuten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Smelt de helft van de boter.
Meng in een kom bloem met zout en peper, bakpoeder en gist.
Klop de eieren los met de gesmolten boter. Voeg dit mengsel bij de bloem en klop het tot een glad beslag.
Voeg al roerend de melk toe. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats ca. 15 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 100 graden C (hetelucht 80 graden C).
Verhit in een koekenpan een klontje boter.
Schep op enige afstand van elkaar 3 eetlepels beslag in de pan en vorm ze met behulp van een lepel tot mooie ronde pannenkoekjes. Bak de blini's aan beide zijden bruin. Bak 12 blini's.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet de schaal afgedekt in het midden van de oven, zodat de blini's warm blijven.

Bereidingswijze


Was de courgette en rasp hem grof.
Verhit de olie in een koekenpan.
Pel de knoflook en pers het boven de pan uit.
Bak de knoflook ca. 1 minuut, voeg de courgette toe en bak het ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Knip de helft van de tuinkers van het bedje en schep het door de gebakken courgette.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter. Breek 6 kwarteleitjes boven de pan en bak 6 spiegeleitjes. Verhit nogmaals 1 eetlepel boter in de pan en bak de rest van de spiegeleitjes.
Schep op iedere blini een eetlepel courgettemengsel en strijk het uit.
Knip de rest van de tuinkers en verdeel het over de blini's.
Leg op iedere blini een spiegeleitje.

Serveertip

Een blini is een Russisch gerecht. Het is een soort pannenkoekje, oorspronkelijk gemaakt met boekweitmeel en gist in het beslag. Het is ook erg lekker met zure room en kaviaar geserveerd. Blini's symboliseren het afscheid van de winter en het begin van de lente. De blini moet namelijk een zonnetje voorstellen door zijn ronde vorm.

Kwarteleitjes
Kwarteleitjes zijn klein en hebben een lichtbruine schaal met donkere vlekjes. Ze zijn heel mooi te verwerken in fijne gerechten. Bijvoorbeeld gekookt en gehalveerd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktheater
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top