Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-08-2019
  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

  • Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

    Rijstsalade met groene groenten en kalkoen...

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar rijst kan prima in een salade. Deze maaltijdsalade met rijst, groene groenten en kalkoen is lekker en gezond. Super handig als je weinig tijd of zin hebt hebt om te koken en heel gemakkelijk om mee te nemen naar je werk, school of voor bij de picknick!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kippenbouillontablet
100 gram sperziebonen (schoongemaakt)
100 gram sugarsnaps (schoongemaakt)
100 gram doperwten ( diepvries)
300 gram witte rijst of
300 gram gele rijst
6 eetlepels olijfolie
350 gram kalkoenfilets (in blokjes)
4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
anti aanbakpan, kookpan, saladeschaal

Bereidingswijze

Breng 700 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de sperziebonen toe en kook deze 2 minuten.

Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 1 minuut.

Voeg de doperwten toe en schep daarna direct alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een bak met koud water. Laat even goed uitlekken en snijd dan de sperziebonen en sugarsnaps in kleine stukjes.

Kook de rijst in de overgebleven bouillon en giet deze af. Laat de rijst uitstomen en uitgespreid op een schaal afkoelen.

Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kalkoenblokjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de groenten met de bosui, rijst en kalkoen.

Klop het citroensap los met de mosterd en de rest van de olie en schep de dressing door de salade. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bron

Proef het Zuiden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten