1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Goulash
  6. Goulash van kip

Goulash van kip

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 braadkip
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bakje champignons
3 uien
1 appel
2 dl droge witte wijn
6 verse tomaten
1 tl currypoeder
1 mespunt cayennepeper
1 tl paprikapoeder
peper en zout
1 el suiker
100g boter


Goulash van kip
Goulash van kip

Goulash van kip in plaats van vlees , super lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de kip in acht stukken en laat ze mooi kleuren in de boter. Kruiden en zachtjes laten gaarbakken.
-Snij de groenten klein.
-Fruit de ui en de schoongemaakte paprika aan, doe de kleingesneden champignons erbij en laat gaarstoven.
-Overgiet met de witte wijn en voeg de stukjes appel toe.
-Voeg er eveneens de gepelde en ontpitte tomaten bij en breng verder op smaak met een snuifje suiker.
-Giet de kruidige saus over de stukken kip in de braadslee en laat samen nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer met deegwaren - rijst - frietjes.

Tags

Bron

Kookbijbel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top