Salade van Orzo, romanesco en Berloumi
- Belgisch, Salade
- 10-20 min.
Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ .
Bereidingswijze
-Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snijd de romanesco in roosjes en blancheer ze enkele minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-Bak de Berloumiblokjes goudbruin in wat olie.
Maak de vinaigrette :
-Mix de basilicumblaadjes met de walnoten, de witte wijnazijn en een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
-Giet de orzo af en meng er de vinaigrette onder.
- Ontpit de komkommer en snijd in blokjes.
-Halveer de kerstomaatjes.
-Schep er de Berloumiblokjes, alle groenten en peterselie onder.
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-Werk af met extra blaadjes basilicum.
Bron
lekker van bij ons