Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

  • Belgisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

    Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

    Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g orzo, Griekse pasta
1 romanesco
1 komkommer
150 g gekleurde kerstomaatjes
bosje peterselie, fijngesneden
flinke handvol basilicum + extra om af te werken
150 g Berloumi, in blokjes
2 el walnoten, grof gehakt
3 el witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snijd de romanesco in roosjes en blancheer ze enkele minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-Bak de Berloumiblokjes goudbruin in wat olie.

Maak de vinaigrette :
-Mix de basilicumblaadjes met de walnoten, de witte wijnazijn en een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

-Giet de orzo af en meng er de vinaigrette onder.
- Ontpit de komkommer en snijd in blokjes.
-Halveer de kerstomaatjes.

-Schep er de Berloumiblokjes, alle groenten en peterselie onder.
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-Werk af met extra blaadjes basilicum.

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten