Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

  • Vegetarisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-08-2019
  • Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

    Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

    Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

Maak een heerlijke vegetarische versie van de klassieke carpaccio met tomaten , lekker als voorgerechtje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote tomaten
200 g kerstomaten - multicolor
½ bussel radijsjes
2 mini komkommers
1 (houthakkers)brood
Voor de afwerking:
1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie,…)
1 tl honing
2 el olijfolie van goede kwaliteit
2 el witte wijnazijn
Peper van de molen en grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik.
-Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
-Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.
-Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.
-Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
-Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.
-Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.
-Lekker met (houthakkers)brood.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten