1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Carpaccio
  5. Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

Door: marcdepester

  • Vegetarisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-08-2019

Ingrediënten 4 personen


4 grote tomaten
200 g kerstomaten - multicolor
½ bussel radijsjes
2 mini komkommers
1 (houthakkers)brood
Voor de afwerking:
1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie,€)
1 tl honing
2 el olijfolie van goede kwaliteit
2 el witte wijnazijn
Peper van de molen en grof zeezout


Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs
Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

Maak een heerlijke vegetarische versie van de klassieke carpaccio met tomaten , lekker als voorgerechtje 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik.
-Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
-Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.
-Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.
-Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
-Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.
-Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.
-Lekker met (houthakkers)brood.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top