1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Kwarktaart met frambozen en chocolade

Kwarktaart met frambozen en chocolade

Door: conpom

  • Wereld, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2019

Ingrediënten 12 personen


1 grote reep Tony's chocoloney (180 gram) (ik gebruik karamel zeezout)
350 gram bevroren frambozen
500 gram magere kwark
250 gram mascarpone
250 ml slagroom voor de taart
250 ml slagroom voor de versiering
3/4 rol digestive biscuitjes (of bastognekoeken)
5 gelatineblaadjes
80/100 gram (room)boter voor de bodem


Verder heb je nodig


Mixer met gardes
keukenweegschaal
(mini)blender
2 steelpannetjes
ronde taartvorm 24/26cm
bakpapier


Binnenkort wordt mijn jongste kleinzoon 5 jaar en dit is de taart waaarvan hij graag wilde dat ik voor hem zou gaan maken. Een chocoladetaart maar ook met een beetje fruit.....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Breek de biscuitjes boven de Blender in stukken en verkruimel ze. Smelt ongeveer 80/100 gram (room)boter in een steelpannetje (niet bruin laten worden) en roer de verkruimelde biscuitjes er doorheen. Verdeel dit over de taartbodem en strijk glad met de achterkant van een metalen lepel. Zet in de koelkast om een beetje uit te harden.
Klop de slagroom tot vladikte, meng in een andere schaal de mascarpone met de kwark.
Week 5 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
Verwarm in een steelpannetje de frambozen en de chocolade tot een vloeibaar geheel. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer ze door het chocolade/frambozen mengsel totdat ze opgelost zijn. Laat een beetje afkoelen
Mix het chocolade/frambozenmengsel door de kwarkmassa en schep er daarna voorzichtig de geklopte slagroom door
Giet dit geheel over de biscuitbodem en laat minstens twee uur in de koelkast opstijven
Hierna kun je de taart opleuken met bijvoorbeeld slagroomtoefjes en geraspte chocolade

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top