1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten

Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg rundvlees
1 aardappel
2 wortels
1 pastinaak
300g pompoen
1 ramenas
1 ui
330ml donker streekbier
50g boter
tijm
peterselie
peper en zout
120g appel
1 citroen
1 mierikswortel



Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten
Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten

Lekker stoofvlees met oude en vergeten groenten zoals pastinaak, rammenas......super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de groenten en snijd ze in vrij grote stukken.
-Hou de appels, mierikswortel en citroen over voor het bijgerecht.

-Verhit wat boter in een ovenvaste pan, kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht.
-Draai het vuur lager en doe de groenten bij het vlees.
-Voeg de tijm toe en stoof de groenten even aan. Blus vervolgens met het bier en zet het deksel op de pan.
-Zet de pan in de oven en laat anderhalf uur smoren op 170°C.

-Schil de appelen en de mierikswortel. Rasp de appelen en mierikswortel naar smaak in een kom. Verfris met het sap van een halve citroen.
-Werk het rundvlees af met flink wat gesnipperde peterselie en serveer met het pittige bijgerecht.

Bron

Kookbijbel - chef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top