1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ba­na­nen-ko­kos­cake

Ba­na­nen-ko­kos­cake

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2019

Ingrediënten 12 personen


300 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
300 g kristalsuiker
6 middelgrote eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
110 g geraspte kokos
6 bananen
1 el zelfrijzend bakmeel
4 el poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer
cake 30 cm

Ba­na­nen-ko­kos­cake
Ba­na­nen-ko­kos­cake

Makkelijke lekkere cake 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig.
-Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel.
-Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot 100 g kokos toe.
-Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag.
-Bestuif de cakevorm met het meel.
-Schud overtollig meel uit de vorm.
-Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar.
-Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

-Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.

-Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen.
-Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de rest van het kokos en laat afkoelen.
- Snijd de cake in plakken.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.
Bewaartip:
Je kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top