Homemade ANGUS burger met ei
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik houd zelf ontzettend van fastfood. Hamburgers zijn dan ook mijn favoriet.
Voor mij is het pas een hamburger als die lekker gevuld is. Deze burger is altijd lekker.
Ingrediënten 1 recipe.people
Bakboter1 Italiaanse bol
1 pakje cheddar kaas
1 Black Angus burger
1/2 ui
2 a 3 champignons
1 kleine Jalapeño peper groen
Bulls-eye Smokey bacon saus
Bakbacon
Augurk
Sla zakje (sla naar keuze)
1 ei
Komkommer
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 918,65 kcal |
Koolhydraten | 70,65 g |
Eiwitten | 49,27 g |
Vetten | 46,83 g |
Benodigdheden
GriltangGrillpan of normale pan
Bereidingswijze
Ik koop zelf altijd de Italiaanse bollen vers bij de supermarkt maar je kan ze ook zelf thuis afbakken.
De eerste stap is een Italiaanse bol open snijden en klaar leggen op een leuk diner bord.
Groente snijden:
1. Snijd de halve 1/2 ui in ringen.
2. Snijd de augurk is stukjes (hoeveelheid afhankelijk van hoe lekker je augurk vind).
3. Snijd een klein beetje komkommer in plakjes
4. Snijd de groene peper in kleine plakjes (je kunt ook eventueel een pot kopen met gesneden peper!)
5. Snijd de champignons in plakjes (ook naar hoeveelheid)
De groene peper - komkommer - augurk zet je even weg in een schaaltje om later de burger mee te bekleden.
Hamburger bakken:
Doe wat bakboter in de pan (welke je zelf het lekkerste vind) en zorg dat de boter goed warm word, niet te donker natuurlijk. Doe de burger in de pan en draai de burger een aantal keer tussendoor zodat beide zijden mooi bruin worden. Als laatste doe je een plakje cheddar op de burger, de burger is pas klaar als de cheddar goed is gesmolten
Ondertussen.......
pak je 2 kleine pannen waarin je het ei met bacon gaat bakken en de groentes, hiervoor kun je olie gebruiken of gewoon bakboter.
Bak de ui en champignon licht bruin, zorg de groentes en de ei en bacon ongeveer dezelfde tijd klaar is als je burger.
Plaats de burger met cheddar op de Italiaanse bol doe hier bovenop de gebakken ui en champignons en het eitje daarbovenop de gebakken bacon met de komkommer en sla groene peper en de Bulls-eye Smokey bacon saus
Tip: Serveer hier nog wat frietjes bij!
Hierna zit je vol!
Serveertip
Om de burger helemaal af te maken kun je nog een leuke prikker in de burger doen.