Blondies met witte chocolade
- Amerikaans, Banket
- 30-60 min.
Iedereen kent ze wel, de chocolade brownies. Maar kennen jullie ook blondies? Blondies zijn het zusje van de brownie. Je maakt ze niet met witte chocolade, maar met rietsuiker en gesmolten boter. Je kunt er natuurlijk wel witte chocolade aan toevoegen! Andere lekkere toppings zijn macadamia noten, pecannoten of stukjes karamel.
Ingrediënten 8 recipe.people
150 gr boter80 ml zonnebloem of olijfolie
300 gr rietsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract (PME Madagascar Bourbon Vanilla Bean Paste van Deleukstetaartenshop.nl)
300 gr bloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
75 gr witte chocolade
Benodigdheden
Brownievorm of vierkante bakvorm, mixer, pannetje, spatelBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de rietsuiker, olie, eieren en vanille-extract met de Mixer.
3. Mix in een andere kom de bloem met bakpoeder en een snuf zout.
4. Snij de chocolade in stukjes en zet aan de kant.
5. Voeg de gesmolten boter bij het suikermengsel en mix.
6. Voeg daarna het bloemmengsel toe en mix kort.
7. Voeg als laatste de witte chocolade toe en spatel er doorheen.
8. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.
9. Voeg het beslag in de bakvorm en bak de blondies af in 30 minuten op 175 graden.
Serveertip
Voeg eens andere toppings doe aan deze heerlijke blondies!