1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Blondies met witte chocolade

Blondies met witte chocolade

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2019

Ingrediënten 8 personen


150 gr boter
80 ml zonnebloem of olijfolie
300 gr rietsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract (PME Madagascar Bourbon Vanilla Bean Paste van Deleukstetaartenshop.nl)
300 gr bloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
75 gr witte chocolade


Verder heb je nodig


Brownievorm of vierkante bakvorm, mixer, pannetje, spatel


Blondies met witte chocolade
Blondies met witte chocolade

Iedereen kent ze wel, de chocolade brownies. Maar kennen jullie ook blondies? Blondies zijn het zusje van de brownie. Je maakt ze niet met witte chocolade, maar met rietsuiker en gesmolten boter. Je kunt er natuurlijk wel witte chocolade aan toevoegen! Andere lekkere toppings zijn macadamia noten, pecannoten of stukjes karamel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de rietsuiker, olie, eieren en vanille-extract met de Mixer.
3. Mix in een andere kom de bloem met bakpoeder en een snuf zout.
4. Snij de chocolade in stukjes en zet aan de kant.
5. Voeg de gesmolten boter bij het suikermengsel en mix.
6. Voeg daarna het bloemmengsel toe en mix kort.
7. Voeg als laatste de witte chocolade toe en spatel er doorheen.
8. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.
9. Voeg het beslag in de bakvorm en bak de blondies af in 30 minuten op 175 graden.

Serveertip

Voeg eens andere toppings doe aan deze heerlijke blondies!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top