1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Saus
  5. Kansas City barbecue saus

Kansas City barbecue saus

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2019

Ingrediënten 4 personen


500 ml tomatensaus of ketchup (Ketchup is natuurlijk zoeter)
125 ml appelsap
125 ml appelazijn
100g bruine suiker
5 el boter
3 el paprika
2 el chilipoeder
1 el Tabasco chipottle (optioneel)
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1/2 grote ui of 1 kleine
wat zout en peper


Kansas City barbecue saus
Kansas City barbecue saus

Een dikke op tomaat gebaseerde BBQ saus, zowel zoet als pikant. Lekker met kippenvleugels, ribbekes, ......Je kan deze saus een dag op voorhand maken

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-smelt de boter in een kleine kookpot, bruin de ui +/- 3 min. voeg de look toe en stoof nog +/- 2 min.
-Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer alles goed door elkaar.
-Laat zachtjes sudderen (+/- 30 min tot 2u).
-Laat afkoelen.
-Voor gebruik kan je nog meer op smaak brengen met zout, Tabasco,cayennepeper naar eigen smaak

Tags

Bron

Kookbijbel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top