1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinese nasi (fried rice)

Chinese nasi (fried rice)

Door: Patronpatissier

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2019

Ingrediënten 8 personen


€ 500 gr. Basmatirijst
€ 1 ltr. Kippenbouillon (vers of van een blokje)
€ 500 gr. Hamblokjes
€ 250 gr. Doperwtjes
€ Bosje lente-ui
€ 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
€ 6 eieren
€ 1 eetl. Groentenbouillonpoeder
€ 1 theel. Sesamolie
€ Zout en peper
€ 1 theel. sojasaus
€ Optioneel: 1 eetl. Shaoxing rijstwijn
€ (rijst)olie om in te bakken


Verder heb je nodig


Wok, koekenpan, evt. rijstkoker

Chinese nasi (fried rice)
Chinese nasi (fried rice)

De titel van dit recept is Chinese nasi maar eigenlijk is het nasi goreng (gebakken rijst) oftewel fried rice. Nasi gemaakt met de smaakjes uit de supermarkt zijn vaak niet lekker of te sterk van (kunst)smaak. Deze nasi is lekker als bijgerecht en lijkt wat op de gebakken rijst van de €Chinees€. Ook prima in te vriezen.


 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

€ Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en leg het witte en het groene gedeelte apart.
€ Giet een flinke scheut olie in een grote koekenpan zodat de bodem bedekt is en bak hierin op laag vuur de plakjes knoflook. Het is de bedoeling dat de knoflook smaak afgeeft aan de olie. De knoflook zelf gebruik je niet maar kun je wel opeten. Gefrituurde knoflook is namelijk heel erg lekker!
€ Haal de knoflook uit de pan en bak nu de hamblokjes in dezelfde pan aan. Zet het vuur niet te hoog om verbranden te voorkomen. Voeg nu het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak dit even kort mee.
€ Voeg nu de afgekoelde rijst toe en meng alles goed door elkaar door voortdurend om te scheppen. Als alles vermengd is schep je de bevroren doperwten er doorheen.
€ Voeg het groentebouillonpoeder, de sesamolie (en eventueel de rijstwijn) toe en meng goed door elkaar.
€ Kluts 6 eieren in een kom met een theelepel sojasaus en een scheutje sesamolie en verhit een eetlepel (rijst)olie in een koekenpan.
€ Als de koekenpan goed heet is giet je het eimengsel erin. Maak er lekkere fluffy scrambled eggs van. Dit doe je door het ei te bakken in een hete pan en met een spatel steeds een beetje ei van buiten naar binnen te schuiven.
€ Als het ei gaar is (dit is binnen 3 minuten) voeg je het toe aan de nasi. Schep het ei er goed doorheen.
€ Heb je nog een restje gare kip of spek(jes) over? meng deze er dan lekker doorheen. Als laatste voeg je het groene gedeelte van de lente-ui toe. Door deze later toe te voegen blijft hij mooi groen van kleur. En klaar is je Chinese fried rice!

Tags, ,

Serveertip

Lekker bij eigengemaakte Tjap Tjoy of Babi Pangang

Bron

Eetspiratie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top