1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg gemengd gehakt (Varkens, Kalf)
2 el paneermeel
1 Ei
Gehakt kruiden
Italiaanse kruiden
peper en zout
mengeling gedroogde pepers (Jalapeno, Ancho en Chipottle)

--- Pikante tomatensaus ---
800g Tomatenblokjes (blik)
1/2 l Pasata
2 uien, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
20 cl groentenbouillon
2 blaadjes laurier
Gedroogde cilli
Enkele druppels Tabasco Habanero
peper en zout
enkele blaadjes basilicum gescheurd
scheutje sojaroom


Gehaktballetjes in pikante tomatensaus
Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Heerlijke gehaktballetjes in pikante tomatensaus. Lekker met frietjes ; aardappelpuree of rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Alle igrediënten van de balletjes mengen in een kom.
-Rol balletjes van +/- 3 cm doorsnede.
-Doe wat vetstof in een grote kook pot. Stoof de ui aan tot hij glazig is, voeg de knoflook toe en stoof een mnuutje. Blus met de bouillon.
-Voeg de tomatenblokjes en tomatenpasata toe en laat even opkoken.
-Doe de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes pruttelen.
-Voeg de kruiden toe, maak het zo pikant je hetzelf wil. opgepast door het pruttelen versterkt de smaak. Dus niet te snel teveel kruiden.
-Voeg de sojaroom toe naar smaak.
-Bijna op het laatste voeg je de basilicum toe.

Tags

Bron

Kookbijbel



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top