1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Conférence perenroomsoep met Herve kaas

Conférence perenroomsoep met Herve kaas

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2019

Ingrediënten 4 personen


50g boter
25 cl water
8 Conférence peren
4 uien
2 el bloem
4 L water
8 bouillonblokjes
1 halve bol gerookte look of 3 teentjes gewone look zonder kiem
250 g zachte Herve kaas
1 tl curry
40cl room


Conférence perenroomsoep met Herve kaas
Conférence perenroomsoep met Herve kaas

Speciaal en lekker warm nagerecht dit dessert van fruit en kaas. Een soepje van Belgisch bekendste peer de Conférence en een pikant kaasje, de Herve. Creatie van chefs Fré en Marc voor het Voedingsssalon 2014 te Brussel.- met Kookeiland 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-25 cl water in een kookpot om een bodem te leggen. Breng het water aan de kook samen met de boter.
-Voeg de geschilde en in vier gesneden uien bij.
-Voeg de niet geschilde en niet ontpitten, grof gesneden stukken peren toe. Laat goed aanstoven.
-Bestrooien met 2 soeplepels bloem en goed mengen.
-Voeg het water toe en de bouillon blokjes.
-Leg er een ½ bol look en de in stukken gesneden Herve kaas bij.
-Kook de soep gaar in 20min zonder deksel.
-Mix de soep.
-Steek door een puntzeef of roerzeef.

-Doe de room en de boter bij de soep.
-Breng op smaak met de curry.
-Even opmixen met de staafmixer.

-Proeven, indien nodig op smaak brengen met 1 of 2 bouillonblokjes.
-Dien zeer warm op.

Tags

Bron

De kookbijbel en Kookeiland



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top