1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Cappuccino
  5. Cappuccino velouté op z'n Indisch

Cappuccino velouté op z'n Indisch

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2019

Ingrediënten 4 personen


25 cl room
25g boter
500g groenten, julienne
2 aardappelen (+/- 250g)
2 tl curry poeder
2 bouillon blokjes
1/2 bosje koriander
2 el amandelschijfjes, geroosterd
peper en zout


Cappuccino velouté op z'n Indisch
Cappuccino velouté op z'n Indisch

Heerlijk gastronomisch soepje, als hapje met andere gerechtjes, of als lekker tussengerechtje in een lekker menutje. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de boter in een soeppan en voeg de groenten, kerrie en blokjes gesneden aardappelen toe. Laat het geheel een vijfttal minuten zacht stoven.
-Voeg 1L water toe en de verkruimelende bouillonblokjes, breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
-Mix fijn en breng op smaak met peper en zout.
-Klop de room lichtjes op. Doe er de gehakte koriander, peper en zout bij. Meng voorzichtig.
-Zoals voor een cappuccino : serveer de hete soep in tassen of glazen met bovenop de room en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Tags

Bron

De kookbijbel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top