Cappuccino velouté op z'n Indisch

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2019
  • Cappuccino velouté op z'n Indisch

    Cappuccino velouté op z'n Indisch

    Cappuccino velouté op z'n Indisch

Heerlijk gastronomisch soepje, als hapje met andere gerechtjes, of als lekker tussengerechtje in een lekker menutje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 cl room
25g boter
500g groenten, julienne
2 aardappelen (+/- 250g)
2 tl curry poeder
2 bouillon blokjes
1/2 bosje koriander
2 el amandelschijfjes, geroosterd
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de boter in een soeppan en voeg de groenten, kerrie en blokjes gesneden aardappelen toe. Laat het geheel een vijfttal minuten zacht stoven.
-Voeg 1L water toe en de verkruimelende bouillonblokjes, breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
-Mix fijn en breng op smaak met peper en zout.
-Klop de room lichtjes op. Doe er de gehakte koriander, peper en zout bij. Meng voorzichtig.
-Zoals voor een cappuccino : serveer de hete soep in tassen of glazen met bovenop de room en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Bron

de kookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten