1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Kip/kerrie bloemkoolsoep

Kip/kerrie bloemkoolsoep

Door: wilmiewillemse

  • Indonesisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 8 personen


Voor de bouillon:
- 3 kipkarbonades (of 1 soepkip)
- 3 kruidnagels
- 1 stukje foelie
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 hete peper (bijvoorbeeld Madame Jeanette) let op!!! NIET in stukken snijden maar heel laten!!!
- 1 stengel citroengras
- verse gember (of poeder)
- verse kurkuma (of poeder)
- optioneel: enkele takjes van de kerrieplant

Verder gaat er in de soep:
- 1 bloemkool, in roosjes
- 2 uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook,
- 2 stengels bleekselderij (of 1 bosje bladselderij)fijngesneden
- 3 el kerriepoeder (ik had madras)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 3 bouillonblokken kip
- krokante uitjes om mee te garneren


Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Kip/kerrie bloemkoolsoep

Dit pittige soepje heeft een Indonesische touch. Het is dan misschien niet echt authentiek want ik heb het zelf in elkaar geknutseld en ik ben natuurlijk dan ook geen Indo Maar lekker was het in ieder geval wel.
Ik heb enkele takjes van mijn kerrieplant met de bouillon mee laten trekken. Geen nood als je dit niet hebt want er komt later toch nog genoeg kerrie aan te pas.
Al met al een heerlijk kruidig en pittig soepje waar je het vanzelf warm van krijgt.
Pas wel op met de hete peper want die is alleen maar om de bouillon mee te maken. Dus NIET opeten!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak eerst de bouillon, doe de kip in een grote soeppan en voeg 2 à 3 liter water toe. Voeg de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ongeveer 3 uur op een klein pitje zachtjes trekken. (Voeg indien nodig meer water toe).
- Haal de kip uit de hete bouillon en laat deze afkoelen. Zeef alle kruiden eruit.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de kerrie toe en schep alles goed door elkaar. De kerrie mag niet aanbranden. Indien nodig meer olie toevoegen.
- Doe de selderij erbij en schep het geheel door elkaar.
- Voeg dan de bloemkool toe, meng alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 5 minuutjes op een middenhoog vuur.
- Voeg dan de helft van de bouillon toe en laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen tot de bloemkool gaar is (indien nodig langer anders kun je de bloemkool niet goed pureren.)
- Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi glad geheel.
- Voeg de rest van de bouillon en de bouillonblokken toe.
- Doe de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar tot een mooi glad geheel.
- Haal het vlees dat inmiddels afgekoeld is van de botjes en voeg dit toe aan de soep.
- Schep de soep in borden of koppen en garneer met een beetje krokante uitjes.

Tags, , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top