1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gemarineerde kipreepjes op Indonesische wijze met spitskool en....

Gemarineerde kipreepjes op Indonesische wijze met spitskool en....

Door: Keukensloofje47

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 2 personen


½ rode peper
1 theelepel gemalen sereh (citroengras)
gemalen koriander (ketoembar)
gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook
½ eetlep
½ eetlepel citroensap
200 gram kipfilet
1 kleine spitskool
150 gram volkoren noedels
2 eetlepels olie
el citroensap


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan

Gemarineerde kipreepjes op Indonesische wijze met spitskool en....
Gemarineerde kipreepjes op Indonesische wijze met spitskool en....

Spitskool is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Met spitskool en (volkoren) noedels is dit recept een bijzondere en lekkere variatie op een Indonesische klassieker. Heerlijke Indonescische geuren kleueren jje keuken met dit gezonde recept.

Vrij van melk, zoutbewust, past bij een verhoogd cholesterol en diabetes dieet.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de peper schoon en snijd het stuk heel fijn.
2. Maak een marinade van de rode peper, de sereh, 1 theelepel koriander, 1 theelepel komijn, de uitgeperste knoflook en het citroensap.
3. Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
4. Bestrijk de stukken kip met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
5. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
7. Verwarm 1 eetlepel olie in een Koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
8. Verwarm de rest van de olie in een pan en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar. Maak op smaak met wat koriander en komijn.
9. Geef de spitskool en de noedels bij de kip.

Tags, ,

Serveertip

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Gebruik de rest van de rode peper bij de vis.

Bron

Gezondheidsnet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top