1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers

Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 bakjes tuinkers
4 aardappelen
3 eetl. room
2 eiwitten
1 eidooier
3 eetl. olijfolie
peper en zout


Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers
Gevulde aardappel met soufflé van tuinkers

Overheerlijk bijgerecht !  Ideaal bij gegrild vlees op de barbecue, met een frisse salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding50 min. + afkoelen + 25 min. in de oven
1. Kook de aardappelen ± 35 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af. Snij er een hoedje af en hol ze uit tot op 1 cm van de rand. Plet het kruim tot puree.
2. Snipper de tuinkers fijn en mix met de room. Meng samen met de eidooier, de olijfolie en peper onder de puree. Laat volledig afkoelen.
3. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder de koude puree.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5. Vul de aardappelen met de tuinkerssoufflé en schik in een ovenschaal. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top