1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gratin met duo van aardappelen

Gratin met duo van aardappelen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 takjes tijm (vers)
400 g vastkokende aardappelen
400 g zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
100 g geraspte kaas 'Special Mix'
2.5 dl room (min. 35 % V.G.)
25 cl melk
1 eetl. boter
zwarte peper (molen)
zout


Gratin met duo van aardappelen
Gratin met duo van aardappelen

Bijzonder van smaak deze pittige zoete aardappelgratin 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in schijfjes van enkele mm.
- Snij de knoflookteentjes in de lengte in 2 en wrijf er de ovenschaal mee in. Besmeer de ovenschaal daarna met de boter.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en snipper fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding = circa 50 min
1 Verdeel de aardappel- en zoeteaardappelschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid elke laag met zwarte peper en zout. Giet de room en daarna de melk over de aardappelen zodat alles onder
staat.
2 Bestrooi met de fi jngesnipperde tijm en de geraspte kaas. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top