1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tzatziki
  6. Gyros met gebakken patatjes en tzatziki

Gyros met gebakken patatjes en tzatziki

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 4 personen


700 g gyros
700 g aardappelblokjes (diepvries)
1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
1 plantje peterselie (vers)
1 roze ui
150 g tzatziki (versmarkt)
3 eetl. olijfolie
peper en zout


Gyros met gebakken patatjes en tzatziki
Gyros met gebakken patatjes en tzatziki

Lekker en eenvoudig met een snelle bereiding

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen.
- Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in partjes.
- Snij de ui in ringen.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding : 25 min
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Meng er de peterselie onder.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren aardappelblokjes 8 à 10 min. Kruid met zout. Haal uit de pan en hou warm.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gyros ± 6 min. Roer regelmatig om.
Afwerking
-Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en schep er de gyros naast. Lepel de groenten over de gyros en werk af met een goeie schep tzatziki.

Tags,

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top