1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 4 personen


4 chipolata's
400 g prinsessenbonen
350 g kerstomaten in verschillende kleuren
1/2 plantje platte peterselie
700 g krielaardappelen
1 teentje knoflook
2 eetl. boter
peper en zout


Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen
Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

Heerlijk dag dagelijks gerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snij de kerstomaten middendoor.
- Breek de prinsessenbonen in 2.
- Hak de platte peterselie grof.
- Snipper het knoflook fijn.
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding = 20 min.
1 Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de boontjes toe.
2 Smelt intussen de boter in een Braadpan en bak de chipolata's 5 min. Voeg de laatste min. het knoflook toe.
3 Voeg de gekookte krieltjes en de boontjes toe en laat nog 5 min. mee bakken.
4 Meng er de kerstomaten en de platte peterselie onder en laat 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top