1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Zachtgekookt eitje met broccoli en gebakken krielaardappelen

Zachtgekookt eitje met broccoli en gebakken krielaardappelen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 broccoli's
2 takjes peterselie (vers)
1 sjalot
1 teentje knoflook
600 g krielaardappelen
2 eetl. boter
4 eieren
3 dl melk
2 eetl. bloem
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. olijfolie
nootmuskaat
peper en zout


Zachtgekookt eitje met broccoli en gebakken krielaardappelen
Zachtgekookt eitje met broccoli en gebakken krielaardappelen

Heerlijk gerecht met een lekkere saus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Kook de krielaardappelen in de schil ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 2.
-Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
-Hak de peterselie fijn.
-Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
Bereiding = 20 min.
1. Kook de broccoli ± 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
2. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat enkele minuten op het vuur staan. Giet er al roerend de melk bij tot de saus gebonden is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de mosterd toe.
3. Kook de eieren 7 à 8 min. in kokend water. Giet af.
4. Verhit de olijfolie in een Braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de krieltjes toe en warm ze op. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
Afwerking :
Leg de zachtgekookte eieren naast de broccoli en de krielaardappelen.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top