1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kletskop
  6. Warme, gekarameliseerde ananas met ijs en kletskop

Warme, gekarameliseerde ananas met ijs en kletskop

Door: judith65live

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


Verse ananas
Rietsuiker
Roomboter
Vanilleroomijs
Kletskop


Warme, gekarameliseerde ananas met ijs en kletskop
Warme, gekarameliseerde ananas met ijs en kletskop

Via een kennis getipt over dit recept. Is eenvoudig te maken, smaakt heerlijk en ziet er feestelijk uit.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Maak de ananas schoon, haal de pitten en de kern eruit.
Snijd de ananas is grote stukken of ronde plakken.
Zet een pan op het vuur met zonnebloemolie erin.
Bak de ananas aan tot het een goudkleur krijgt.
Strooi er een paar eetlepels rietsuiker bij.
Wanneer de rietsuiker begint te carameliseren (smelten), gooi er een klont boter in.
Laat dit even lekker bakken en de ananas is klaar.

Serveer met een bolletje vanilleroomijs en een kletskop.

Tags, ,

Serveertip

Tip van Herman:
Voor een extra smaakje over de ananas kunt u het geheel in de pan afblussen met bijvoorbeeld een half glaasje cointreau of amaretto!

Bron

TV-programma van Herman den Blijker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith65live
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top