1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizzarozet (brood)

Pizzarozet (brood)

Door: moniquebvg

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 8 personen


300 gr. amerikaanse patentbloem
200 gr pizzameel
8 gr zout
8 gr droge gist
190/200 gr volle melk *(handwarm)
30 gr roomboter (kamertemperatuur
75 gr Tomato frito
1 a 2 tomaten, in blokjes gesneden
1 theelepel oregano
100/150 gr. champignons, in plakjes
1 niet heel grote ui, fijngesneden
4 a 5 plakjes fijngesneden plakjes salami
geraspte pardano kaas
peper
1 ei


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm

Pizzarozet (brood)

Een heerlijk recept voor de lunch of makkelijk in het weekend met een kopje soep

Een heerlijk  recept voor de lunch of makkelijk in het weekend met een kopje soep
Pizzarozet (brood)
Pizzarozet (brood)

Dit gerecht is een combinatie tussen een pizza en een lekker hartig lunchgerecht. Ik heb 8 punten gemaakt voor de rozet maar je zou ook kleinere punten kunnen maken , bijv. 16, dan is het ook lekker als borrelhapje 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor het brood bij elkaar in een ruime kom en meng 3 minuten Kneed het daarna een kwartier tot een samenhangend deeg. Doe het deeg over in een schone kom en dek af met een theedoek of noppenfolie. Laat een uur rijzen.


Bak in een kleine pan champignons en een uitje aan en laat afkoelen. verwarm je oven voor op 200 graden (ben en onderwarmte)

Bestuif na de eerste rijs je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 30 x 40 cm. Breng een laag tomato frito hierover aan en verdeel tomatenblokjes erover. Neem daarna een lepeltje oregano en strooi dit hierover heen. Verdeel de afgekoelde champignons en uitjes over het geheel. Je kan er evt ook gegrilde paprika en courgettes aan toevoegen. Strooi hier ruim Pardano kaas overheen . Let bij de hoeveelheid op dat je het deeg nog wel goed kan oprollen.

Rol vanaf de lange kant strak op . Hou 1 rand vrij en besmeer met wat water zodat het goed aan elkaar blijft plakken.

Verdeel de rol in 8 gelijke stukken (of evt. 16) en verdeel dit als een rozet in de springvorm. Klop 1 ei los en bestrijk de rozetpunten ermee. Strooi er daarna nog wat pardano kaas overheen

Laat het ongeveer 50 minuten rijzen onder een theedoek of noppenfolie

Bak het geheel daarna af op 200 graden in 20/25 minuten, afhankelijk van je oven.

Veel succes en eet smakelijk

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquebvg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top