1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


600 g gehakt varken + kalf
6 zoete puntpaprika's
2 eetl. Chunky dip & mix (versmarkt)
250 g rijst
400 g tomatenstukjes (blik)
1 ui
2 eetl. olijfolie
1 blokje kippenbouillon
1tl. tijm (gedroogd)
1 tl. basilicum
peper en zout


Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus
Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus
Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus
Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Breng het zuiden op je bord ...heerlijk ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(20 min.)
- Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika's en snij 2 puntpaprika's in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.
- Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout. Vul er de 4 zoete puntpaprika's mee. Snij de andere 2 paprika's in blokjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
1 Verhit de olijfolie in een hoge Braadpan en bak de gevulde paprika's 10 min. aan alle kanten goudbruin. Voeg aan het einde
van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken. Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.
2 Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika's en bak 1 min. Roer er de paprikablokjes onder.
3 Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid daarna met peper en zout.
4 Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
Afwerking
Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top