1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kalfsblanquette met marsala

Kalfsblanquette met marsala

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg kalfsblanquette extra
500 g champignons
100 g halfgedroogde tomaten + 3 eetl. olie uit de verpakking)
1 ui
1 teentje knoflook
2 dl marsala (Italiaanse likeurwijn)
400 ml kalfsfond (bokaal)
3 eetl. bloem
4 takjes peterselie (vers)
2 eetl. oregano (gedroogd)
0.5 eetl. tijm (gedroogd)
peper en zout


Kalfsblanquette met marsala
Kalfsblanquette met marsala

Heerlijk gerecht uit Italië , je kan de dag er voor reeds veel doen zodat je de dag zelf amper 15 min werk hebt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
- Snipper de peterselie fijn.
- Snij de halfgedroogde tomaatjes in reepjes en de champignons in schijfjes.
Bereiding = 15 min. + 1 u 30 min. kooktijd, 1 à 2 dagen voordien + 15 min. op het moment zelf
1 à 2 dagen voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)

1 Meng de bloem met de oregano en tijm en wentel er de stukjes kalfsblanquette door.

2 Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes (indien nodig aangevuld met olijfolie) in een kookpot, voeg de stukken kalfsblanquette beetje bij beetje toe en bak ze goudbruin. Strooi er de eventueel resterende bloem over en giet er de kalfsfond en de marsala bij. Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.

3 Verhit ondertussen 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

4 Voeg de schijfjes champignon toe. Laat zachtjes gaar stoven gedurende 10 min. en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

5 Neem de kalfsblanquette van het vuur en voeg de champignons en de tomatenreepjes toe. Zet koel weg.

Op het moment zelf (15 min.)

6 Verwarm de blanquette gedurende ± 15 min. op een zacht vuurtje. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer met wilde rijst en een gemengde salade.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top