1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaarse gehaktballetjes

Hongaarse gehaktballetjes

Door: marcdepester

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


700 g gehakt rund + varken
400 g zuurkool (blik)
250 g paprikareepjes (diepvries) -of 2 paprika's
2 uien
70 g tomatenpuree
0.5 L runderbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water)
3 eetl. olijfolie
2 tl. paprikapoeder
1/2 tl komijnzaadjes
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)


Hongaarse gehaktballetjes
Hongaarse gehaktballetjes

Lekker pittig met zuurkool maakt dat dit een (h)eerlijk gerecht is ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Meng het gehakt met 1tl. paprikapoeder en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
- Snij de uien in halvemaantjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in reepjes van ± 2 cm (de diepgevroren paprikareepjes hoeft u niet te ontdooien).
- Laat de zuurkool uitlekken.
Bereiding = 30 min.
1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin.
2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de uimaantjes en de paprikareepjes gedurende 2 à 3 min. op een zacht vuurtje.
3. Roer er het tomatenconcentraat, de bouillon en de zuurkool door. Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder en de komijn.
4. Voeg de balletjes toe, schep voorzichtig om en laat ± 15 min. afgedekt sudderen.
5. Breng op smaak met peper en zout en bind eventueel met instantsausbinder.
Afwerking
Dien onmiddellijk op met rijst of risone.

Tags

Serveertip

Tip : Voor diepvriesvlees
- Laat het gehakt volledig ontdooien.

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top