1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais ge­hakt­brood

Thais ge­hakt­brood

Door: marcdepester

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 6 personen


3 bosuien
4 sneetjes witbrood
50 ml halfvolle melk
1 ei
2 el Panang rode currypasta
½ tl zout
900 g kipgehakt naturel
5 cm gember
1 el arachideolie
800 g Thaise wokgroente
200 g mihoen


Verder heb je nodig


Bakpapier
cakevorm

Thais ge­hakt­brood
Thais ge­hakt­brood

Pittig gehaktbrood Thai stijl 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Bekleed de cakevorm met bakpapier.
-Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes.
-Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk.
- Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

-Schil en rasp de gember.
-Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min.
-Breng eventueel op smaak met zout.
-Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.
Variatietip:
Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.

Tags

Serveertip

Tip:
Je kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top