1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 6 personen


6 middelgrote eieren
2 uien
4 el traditionele olijfolie
3 venkelknollen
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 el kipkruiden met zout
75 g Parmezaanse kaas (stuk)
750 g kipdijfilet


Verder heb je nodig


Keukenmachine
cakevorm (30 cm)

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei
Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.
-Snipper de uien en verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.
-Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn.
-Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.
-Rasp ondertussen de kaas.
-Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine.
-Meng de kip, kaas, het laatste rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.

-Vet de cakevorm in.
-Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm.
-Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan.
-Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.

-Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
-Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.
-Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel.
-Snijd in plakken.

Tags

Serveertip

Variatietip:
Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan 750 g kipgehakt en halveer de hoeveelheid kipkruiden.
Bewaartip:
Je kunt het gehaktbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 30 min. op in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top