1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 6 personen


6 middelgrote eieren
2 uien
4 el traditionele olijfolie
3 venkelknollen
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 el kipkruiden met zout
75 g Parmezaanse kaas (stuk)
750 g kipdijfilet


Verder heb je nodig


Keukenmachine
cakevorm (30 cm)


Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei
Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.
-Snipper de uien en verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.
-Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn.
-Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.
-Rasp ondertussen de kaas.
-Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine.
-Meng de kip, kaas, het laatste rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.

-Vet de cakevorm in.
-Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm.
-Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan.
-Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.

-Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
-Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.
-Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel.
-Snijd in plakken.

Serveertip

Variatietip:
Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan 750 g kipgehakt en halveer de hoeveelheid kipkruiden.
Bewaartip:
Je kunt het gehaktbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 30 min. op in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top