1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Burgers van vergeten groente

Burgers van vergeten groente

Door: mowi

  • Internationaal, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr. pastinaak, geschild en fijn geraspt;
2 uien, grof geraspt;
4 tenen knoflook, fijn gehakt;
1 Spaanse peper, fijn gehakt (ik doe dit met de zaadjes, een beetje pit is lekker);
1 ons Feta, gebrokkeld;
2 el. Ras el hanout;
2 eieren;
peper & zout naar smaak;
Bindmiddel naar keuze. Ik gebruik 2 el. psyllium, maar maizena of zo kan uiteraard ook.

Olie die goed heet mag worden.


Verder heb je nodig


Foodprocessor om te raspen. Goede bakpan.

Burgers van vergeten groente
Burgers van vergeten groente
Burgers van vergeten groente
Burgers van vergeten groente
Burgers van vergeten groente
Burgers van vergeten groente

Pastinaak. Een van die 'vergeten' groenten. Ik zag ze op de markt, en dacht: daar kan ik wat mee. Burgers!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alles, tot het bindmiddel, in een grote schaal mengen. Dan het bindmiddel toevoegen en nogmaals goed mengen. Hier acht balletjes van draaien. De pan goed verhitten met de olie. De balletjes erin en plat drukken. Warmtebron op half zetten. Regelmatig draaien, zodat ze niet aanbakken, maar zeker ook de burgers de gelegenheid geven stevig te worden. Ongeveer 20/30 minuten.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met gegrilde groenten, hummus, stokbrood, alioli etc.
Ook heerlijk als borrelhapje of bij de lunch. Eenvoudig in de magnetron op te warmen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top