1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Vatapia de Bahia

Vatapia de Bahia

Door: marcdepester

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
1 ui
1 rode chilipeper
400 g scampi's
peper
3 eetlepels olijfolie
40 cl kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 limoen
125 g gezouten en geroosterde pindanoten
400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
fijngesneden bladpeterselie of koriander
1 stukje gember


Vatapia de Bahia
Vatapia de Bahia

Pittige visschotel uit Portugal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Fruit de grofgehakte ui in 2 eetlepels olie in een wok of brede stoofpan gedurende 5 min. op zacht vuur.
-Voeg dan de geperste knoflooktenen toe, het fijngesnipperde vruchtvlees van de rode peper, de geraspte gember. Laat 2 min. stoven, doe er dan de tomaten bij, de pinda's en de kokosmelk.
-Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.

-Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi's en verwijder darmkanaal en laat ze snel kleuren in 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Neem ze eruit en doe dan de in stukken gesneden vis in dezelfde pan. Neem meteen van het vuur wanneer de vis aangebakken is.
-Voeg het sap van de limoen aan de tomatenbereiding toe en mix tot een gladde saus.
-Voeg de scampi's en de vis toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
-Bestrooi met fijngehakte peterselie of koriander en serveer heel warm met rijst.
Kooktip

Gebruik geen kabeljauw voor dit recept, want deze vis zou tijdens de bereiding uit elkaar vallen.

Tags

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top