1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Savourette varkensgebraad met truffelsmaak, selderstaafjes en babywortel

Savourette varkensgebraad met truffelsmaak, selderstaafjes en babywortel

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1/2 knolselder
2 rode uien
100 g boter
8 eetlepels olijfolie
3 eetlepels ahornsiroop
peper van de molen
2 bussels lente-uitjes
1 savourette varkensgebraad
1 schaaltje miniwortelen


Savourette varkensgebraad met truffelsmaak, selderstaafjes en babywortel
Savourette varkensgebraad met truffelsmaak, selderstaafjes en babywortel

Savourette of mignonette is hetzelfde, het is mager varkensvlees .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Maak de worteltjes en de uitjes schoon.
-Schil en snij de halve knolselder in staafjes.
-Pel de rode ui en snij ze in vier.
-Giet ¼ van de olijfolie in een sauteuse en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin op hoog vuur. Leg het dan in een Ovenschaal. Deglaceer de pan met een beetje water en giet dit op het gebraad.- Leg de in 4 gesneden rode uien rond het vlees.
-Kruid met peper en zout, overgiet met ½ van de olijfolie en leg een flinke noot boter op het gebraad. Zet 30 min. in de oven. Bedruip een- of tweemaal met het braadvocht tijdens het bakken.
-Verwarm, een kwartier voor het einde van de baktijd, ¼ van de olijfolie en een flinke noot boter in een sauteuse en stoof de worteltjes en de selder 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de ahornsiroop toe, kruid met peper en zout en laat op hoog vuur karamelliseren. Hou warm.
-Neem het gebakken gebraad uit de oven, laat het 5 min. onder aluminiumfolie rusten en snij het dan in plakjes.
-Schik de gekaramelliseerde groenten en de plakjes gebraad met de uien op warme borden en lepel het braadvocht over het vlees.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top