1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie

Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2019

Ingrediënten 4 personen


750 g wortelen
peper
50 g brie
1/2 dl vermout
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1/2 l melk
2 eetlepels boter
1 l water
3 dl kippenbouillon
800 g aardappelpuree
20 uitjes van Mulhouse
4 pastinaken
1 kip
zout


Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie
Gebraden kip met gegrilde groenten, puree en saus met brie

Overheerlijke gebraden kip met gegrilde groentjes en briesaus . We serveren hier een pureetje bij. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Strooi zout en peper op de kip, smeer ze in met 1 eetlepel boter en laat ze braden in een oven die op 180°C werd voorverwarmd.
-Maak de wortelen en de pastinaken schoon en snij ze in gelijke stukjes.
-Schik ze in een schotel, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie over en braad ze in de oven op 180°C.
- Breng water aan de kook en voeg er de koude melk bij. Voeg er de aardappelpureevlokken aan toe en meng alles, zonder te kloppen, om een mooie, homogene puree te verkrijgen. Laat 1 à 2 minuten binden, roer nog een laatste keer om en dien op. ( je kan uiteraard ook verse aardappelpuree bereiden op de gekende wijze)
-Fruit de look en de versnipperde uien in 1 eetlepel boter. Blus met de vermout en laat inbinden. Voeg er de kippenbouillon en de brie aan toe. Strooi peper en zout. Breng het mengsel aan de kook tot je een gladde saus krijgt.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top