1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
100 gram plakjes katenspek
1 kuipje boursin Cuisine knoflook n fijne kruiden.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, mes, bakpapier

Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Foto Boursin

Foto Boursin
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Slechts 4 ingrediënten

Slechts 4 ingrediënten
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Even een gepriegel...

Even een gepriegel...
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Hup de oven in.

Hup de oven in.
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol
Ovenvriendelijke Krokante kip met Boursin en Katenspek in de Hoofdrol

Verwen jezelf , of je gasten met dit heerlijke, eenvoudige  kipfileetje met Boursin en Katenspek in de hoofdrol. Iedereen zal versteld staan. Easy to make en niet onbelangrijk..... de oven verricht het werk, zodat je je op andere zaken in de keuken kunt richten.

Dit staat deze week op het menu. ( Gelukkig heb ik nu weer een Echte  oven ter beschikking)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd de kipfilet meer dan de helft open .Niet doorsnijden.
Vul dan de opengesneden kipfilets met de Boursin.
Rol de plakjes katenspek strak om de kipfilets . Zo voorkom je, dat er eventueel Boursin uit zal gaat lopen.

Pak als laatste stap de kipfilets in met het bladerdeeg.


Beleg de Ovenschaal met het bakpapier.
Bak de kipfilets in 50 minuten gaar , goudbruin en knapperig.

En nu hup .... de oven in ermee.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met veel soorten groente, spinazie, boontjes, salade...

Neem kleine kipfilets de mijne waren erg groot en dan heb je meer katenspek en bladerdeeg nodig .

Bron

Boursin eigen tekst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top