1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Heerlijke Ambachtelijke garnalenkroketten

Heerlijke Ambachtelijke garnalenkroketten

Door: Patronpatissier

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 4 personen


75 g Hollandse garnalen
80 g boter
110 g bloem
3 dl vis- of groentebouillon, nog lekkerder kreeftenbisque
2 blaadjes gelatine
1/2 dl slagroom of koksroom
1 eidooier
zeezout en peper
1 ei
bloem
paneermeel
olie of vloeibaar frituurvet


Verder heb je nodig


Pan, lage bak, frituur


België is onlosmakelijk verbonden met de bekende garnalenkroketjes. Wij Nederlanders doen hier niet voor onder. Dit recept geeft een heerlijke snack die niet onder doet voor een toprestaurant.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een sauspan de boter op een laag vuur en voeg al roerende, als de boter gesmolten is de bloem toe. Blijf roeren tot een glad, stevig mengsel ontstaat. Giet hier al roerend de bouillon bij, tot een gladde ragout ontstaat. Laat dit onder af en toe roeren in ca. 8 minuten gaar worden. Het glanst dan niet meer!
Week de gelatine in koud water. Verwarm de room en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Meng dit vervolgens samen met de eidooier en de garnalen door het ragout-mengsel. Maak dit op smaak met zout en peper. Schep de garnalenragout op een natgemaakte platte schaal en strijk het met de achterkant van een natgemaakte lepel glad. Laat het dan goed afkoelen en opstijven.
Verdeel de opgesteven ragout in 16 gelijke delen en vorm hier rolletjes of balletjes van met natgemaakte handen. Je krijgt dan kroketjes of bitterballen ( ongeveer 25 stuks). Klop in een bord het ei met een eetlepel water los, doe in een ander bord de bloem en een derde bord paneermeel. Wentel ieder kroketje eerst door de bloem vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verwarm de olie of het frituurvet tot ongeveer 170°C en bak hierin de kroketjes met 4 tegelijk in ongeveer 4 minuten goudbruin.

Tags, ,

Serveertip

Serveer met knapperig borenbrood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Patronpatissier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top