1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Crepas de Cuitlacoche

Crepas de Cuitlacoche

Door: marcdepester

  • Mexicaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 4 personen


‚€"-voor de flensjes‚€"-
125 ml warm water
200 ml melk
2 eieren
snuif zout
100 g bloem
2 eetl olie

‚€"-voor de vulling‚€"-
boter
1 tl olie
1/2 fijngehakte ui
1 fijngehakt teentje look
een blik van 200 g (7 oz) cuitlacoche *
1 fijngehakte groene chili
3 bladen gehakte epazote * of verse koriander
1/4 tl zout
150 ml zure room
2 eetl melk

*te koop in de (online) Mexicaanse specialiteitenwinkel


Crepas de Cuitlacoche
Crepas de Cuitlacoche
Crepas de Cuitlacoche
Crepas de Cuitlacoche
Crepas de Cuitlacoche
Crepas de Cuitlacoche

Onze landbouwers zijn beducht voor aantasting van hun ma√Įs door builenbrand, een schimmelziekte. Tot vuistgrote ‚€ėpaddestoelen' zetten zich daarbij vast op zowel stengel, bladeren als ma√Įskorrels. De oogst gaat daarbij grotendeels verloren. In nog jonge toestand geoogst, zijn deze paddestoelen echter eetbaar. Alleen is er niemand die daar in onze streken aan denkt.De Azteken en oude Amerikaanse indianenstammen wisten deze schimmel ¬†wel naar waarde te schatten. Zij gaven hem de naam huitlacoche of cuitlacoche. In de moderne (wereld-)keuken kreeg hij ondertussen de naam ‚€ėMexicaanse truffel'. Zijn smaak: een kruising tussen paddestoel en ma√Įs, met een gerookte bijsmaak.

Dit is een heerlijk warm voorgerecht, makkelijk te bereiden . Indien U de Mexicaanse truffel niet vers kan vinden, in blik zijn ze wel te vinden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de ingredi√ęnten voor de pannenkoeken in een blender en mix gedurende 1 minuut.
-Schraap de randen van de blender af met een spatel en mix nog gedurende 5 seconden. Zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.

-Smeer een zware koekenpan van 15 cm in met olie en verwarm tot de pan begint te roken.
-Bak flensjes met steeds 2 eetl. beslag.

-Bak de ui en het look goudbruin in de olie.
-Voeg de paddenstoelen, chili, koriander of epazote (wormkruid) en zout toe, en bak gedurende 5 min., terwijl u af en toe roert.
-Smeer een ovenschotel met boter in.
-Vul iedere pannenkoek met 1 eetl. van het mengsel, rol ze op en plaats ze in de schotel.
-Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven van 180¬į C, stand 4 gedurende 15-20 minuten.
-Meng de melk met de zure room.
-Haal de pannenkoeken uit de oven, lepel er de zure room over en dien onmiddellijk op.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top