1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Witloofconfituur

Witloofconfituur

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg gesneden witloof
150 g gedroogde abrikozen in stukjes
50 g rozijnen
10 cl ciderazijn
10 cl droge witte wijn
100 g fijne suiker
1 eetlepel olie


Witloofconfituur
Witloofconfituur

Een alternatief voor uienconfituur. Indien u het gerecht niet onmiddellijk opeet, kunt u het in potjes doen, die u eerst in kokend water hebt gesteriliseerd.
Vul de confituurpotjes dan met de warme confituur. Sluit onmiddellijk af en laat ze omgekeerd afkoelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoof het witloof even aan in de hete olie.
Strooi de suiker bij en laat 2 minuten stoven.
Giet de azijn bij, laat koken tot de vloeistof voor de helft verdampt is.
Voeg de wijn, de abrikozen en de rozijntjes bij.
Laat op een zacht vuur sudderen, tot de vloeistof bijna verdampt is.
Laat afkoelen.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top