1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pear Butter (Perenpasta)

Pear Butter (Perenpasta)

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 6 personen


2 kg rijpe dessertperen, geschild, uitgeboord, in vieren
ca. 7,5 dl water of appelcider (of een mengsel hiervan)
225 g bruine of witte kristalsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
snufje versgeraspte nootmuskaat


Pear Butter (Perenpasta)
Pear Butter (Perenpasta)

Peren zijn het officiële staatsfruit van Oregon en in de USA staat Oregon op de tweede plaats in de perenproductie. Deze perenjam is erg lekker .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de peren in een Braadpan en overgiet ze voor tweederde met water en/of cider. Kook dit afgedekt boven matig vuur tot de peren zeer zacht zijn (30-40 minuten).
-Prak de peren met een aardappelenstamper of haal ze door een roerzeef.
-Doe de puree weer in de pan.
-Voeg suiker en specerijen toe en laat het perenmengsel onafgedekt inkoken tot een dik, donker mengsel, onder regelmatig roeren en prakken (minstens 45 minuten).
-Doe de perenmoes in gesteriliseerde potten of vries hem in.

-Lekker op brood of toast.

Tags

Bron

Wereldsmaken USA



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top