1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kip in ei beslag met Uien-Knoflooksaus

Kip in ei beslag met Uien-Knoflooksaus

Door: marcdepester

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2019

Ingrediënten 4 personen


3 halve kippenborstfilets
zout en peper uit de molen
2 eieren, losgeklopt
4 eetlepels olie
2 knoflooktenen uit de knijper
2-3 lenteuitjes, schoongemaakt en in grove stukken gehakt
1 dl kippenbouillon
een paar druppels azijn
150 g taugé


Kip in ei beslag met Uien-Knoflooksaus
Kip in ei beslag met Uien-Knoflooksaus

Super lekkere sappige reepjes kip in een jasje, met knoflooksaus. Makkelijk en snel gemaakt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Wrijf de kippenborstfilets in met een beetje zout en rijkelijk peper en snij er smalle reepjes van.
-Doe ze in een schaal bij de losgeklopte eieren.
-Verhit de olie in de wok en bak steeds maar een paar stukjes kip tegelijk aan alle kanten bruin en knapperig.
-Uit de pan nemen en even op keukenpapier uitspreiden.
-In de rest van de olie even de knoflook en de ui glazig bakken en meteen de bouillon en azijn toevoegen.
-Op smaak brengen met wat extra zout en peper.
-Eerst de taugé in de bouillon heet laten worden en dan de kip erin doen. Niet laten koken, alleen verwarmen.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top