
25 g boter
1 gesnipperde ui
1 teentje look
100 g grotchampignons in plakjes
100 g Italiaanse boleten in plakjes
100 g oesterzwammen in repen
100 g shii-take in plakjes
(andere wilde paddenstoelen kunnen naar believen worden toegevoegd)
1 dl droge witte wijn
1 l groente- of kippenbouillon
1/4 l room
peper en zout
platte peterselie (optioneel)
In de herfst en winter zijn er talrijke soorten paddenstoelen te vinden, waarvan je heerlijke soepen kunt maken. Ideaal voor de eindejaarsfeesten. Probeer deze Italiaanse roomsoep eens uit.
-In een braadpan de boter verhitten en de ui en uitgeperst teentje knoflook 3 minuten zachtjes bakken.
-Paddenstoelen toevoegen en op laag vuur al omscheppend 7 minuten bakken.
-Wijn toevoegen.
-Blijven bakken tot vocht is verdampt.
-Bouillon en room erdoor roeren.
-Soep nog 15 minuten zachtjes laten koken.
-Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel nog wat platte peterselie, voor de afwerking.
Wereldsmaken-culinair