Picanha van de BBQ met zelfgemaakte chimichurri! |BBQproof
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Picanha of staartstuk in het Nederlands is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Niet voor niets, want het is een fantastisch stuk vlees. Het is ook ideaal om mee te werken als �€ï¿½beginnend' barbecueër. Het is een vrij groot stuk rundvlees met een herkenbare vetkap. Laat deze aub zitten! Het beschermt namelijk het vlees tijdens het grillen en geeft ook een beetje smaak.
Bij de picanha serveren wij een BBQproof heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Bekijk de video om te zien hoe je de picanha precies moet bereiden op de BBQ.
Het volledige recept vind je op https://bbqproof.nl/bbqrecepten/picanha-staartstuk/
Ingrediënten 4 recipe.people
1 picanha á 1,5 kgVersgemalen zeezout en peper
Olijfolie
Basilicum
Peterselie
Ui
Knoflook
Rode peper
Witte wijn azijn
Bieslook
Benodigdheden
BBQ met dekselBereidingswijze
Bekijk de video voor de bereidingswijze.